Kókuszkrémes keksztekercs

  • 2016.11.01.
  • 8

Az örök klasszikus. Búcsúkban is mindig vetettem, ezt soha nem lehet megunni Amilyen hamar elkészül, olyan gyorsan el is fogy. 50 dkg darált keksz20 dkg porcukor4 dkg kakaópor1 csomag vaníliás cukortejkókuszreszelék a kinyújtáshozA krémhez:10 dkg puha vaj15 dkg porcukor10 dkg kókuszreszelékÖsszekeverem a darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport és a vaníliás cukrot, majd összegyúrom annyi tejjel, hogy nyújtható tésztát kapjak.  A tésztát 2 részre osztom. A gyúródeszkát beszórom kókusszal, az egyik tésztát vékonyra sodrom (én kézzel lapítottam),megkenem a porcukorral és kókusszal kikevert vaj felével(én a vajat mindig felolvasztom a mikróban, utána hozzáadom a többi dolgot, sokkal egyszerűbb így dolgozni), majd feltekerem, és a maradék tésztát is ugyanígy készítem el. Hűtőbe rakom kb. 3 óra hosszára.