Csirkemelles répás rizses hús

  • 2016.09.23.
  • 1

A rizses húst általában sertéshúsból szoktam készíteni, de most kicsit  módosítottam, mert csirkemellet használtam, és répával gazdagítottam. Azt hiszem, maradok ennél a verziónál Más zöldséggel is finom, lehet színesíteni bármivel 1 kg csirkemellfilé5 szál sárgarépa3 csésze rizsfűszerek: só, bors, majoranna, piros paprika, bármilyen ételízesítőA csirkemellet kevés olajon fehérre pirítom, közben fűszerezem. Hozzáadom a karikára vágott répát. Felöntöm egy kis vízzel. Amikor a sárgarépa megpuhult, beleöntöm a 3 csésze rizst, és annyi vizet, hogy jól ellepje. A vizet folyamatosan pótolom, mert csak akkor lesz jó szaftos, ha bőven van rajta, ha kevés a víz alatta, akkor nagyon kiszárad. Ha megfő a rizs, elkészültünk