Sztracsatella

  • 2016.07.20.
  • 9

Ez a finomság is a vendégeknek készült még a hétfői vacsorára. Nagyon finom, nagyon laktató, nagyon jól néz ki, nagyon odáig van érte mindenki Viszont legközelebb szerintem csak 3 dl tejszínt használok, nekem az kicsit sok volt, de más nem panaszkodott Úgy számoljunk vele, hogy minimum 4-5 órát ahűtőben kelll lennie! 1 liter tej + a forgatáshoz5 dl tejszín (szerintem 3 is elég)12.5 dkg vaj2 tojássárgája1 tábla étcsokoládé2 dl búzadara200 g babapiskótakakaópor2 dl cukor 1 csipet sóA tejben elkeverjük a búzadarát, a cukort, a tojássárgákat és a sót. Lassú tűzön állandó kevergetés mellett krémesre főzzük. Ha kész, kihűtjük, majd hozzákeverjük a margarint. Kemény habbá verjük a tejszínt. Egy kis tejben megforgatjuk a piskótákat, majd egy jénai aljára lerakjuk az első sor piskótát. Erre jön a krém fele, majd a tejszín fele. Ráreszeljük a tábla csoki felét. A következő réteg ugyanígy épül fel – piskóta, krém, tejszín. Vastagon megszórjuk kakaóporral és ráreszeljük a maradék csokoládét. Legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük. (nekem 6 órát állt szeletelés előtt)