Vendégváró tál

  • 2016.07.19.
  • 7

Hétfő este vacsoravendégeink voltak, németországi rokonok és anyukámék jöttek hozzánk. Ilyenkor mindig valami újat, valami különlegeset szeretnék az asztalra varázsolni. Sokat gondolkoztam, mi legyen, végül a grillezett csirkemell, burgonyalepény, franciasalátával töltött sonkatekercs volt a nyerő. Grillezett csirkemell2 kg csirkemell 2 dl olaj + egy kevés a sütéshez2-3 mokkás kanál piros paprika2-3 mk. bors1.5 evőkanál mustár1 zacskó grill fűszerkeverék2 mk. ételízesítőA hozzávalókat összekeverem és a csirkemellhez adom. Jól megforgatom benne a húst. Minimum fél órát állni hagyjuk a pácban, majd olajozott serpenyőben kisütjük. Burgonyalepény:40 dkg héjában főtt burgonya15 dkg liszt1 kávéskanál só1 tojásolaj a sütéshezA burgonyát héjában megfőzzük, összetörjük, kissé kihűtjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Pogácsaszaggatóval lepényeket szaggatunk, majd forró olajban kisütjük. (Én csak kézzel csíptem nagyobb darabokat, két tenyerem között összelapítottam). Dupla adagból 14 nagyobb lepény lett. Salátával töltött sonkatekercsEgy nagy adag franciasali is készült, csak arról külön nem készítettem képet. Egy vödrös tejfölhöz ízlés szerint adagoltam a majonézt, cukrot és a mustárt. Ezt sosem szoktam mérni, kóstolás útján ítélem meg Hozzáadtam a megfőtt franciasaláta alapot. Nagyobb szelet sonkákra egy kanál salátát tettem és feltekertem.