Sütőben sült túrógombóc édes tejfölös mártással

  • 2016.07.14.
  • 7

Volt itthon fél kg túróm, és már olyan régen kinéztem ezt a receptet. Gondoltam, itt az ideje. Igen ám, de a zacsi felbontásánál fura szag csapta meg az orromat. Megromlott a túró. Márpedig én ezt akartam enni, úgyhogy irány a bolt Gyorsan elkészül, és nagyon finom vacsora készíthető belőle. Akár desszertként is fogyaszthatjuk. Kicsit módosítottam az eredeti recepten, de nekem így tökéletes Hozzávalók a túrógombóchoz:450 g túró4 evőkanál búzadara1 citrom reszelt héja és leve2 tojás 1 csomag vaníliás cukor+ egy kis porcukor ízlés szerint Mártáshoz:vödrös tejföl (850 g)porcukor ízlés szerint2 tojáspici sóElkészítés:A gombócokhoz a túrót áttöröm villával, majd hozzáadom a búzadarát, a citrom héját és levét valamint a 2 tojás sárgáját. A fehérjét alaposan felverem, és az előzőekhez adom. Ízlés szerint ízesítem cukorral. Gombócokat formázok, majd egy tűzálló tálba teszem őket. A tejfölt elkeverem a porcukorral és a tojásokkal, és ráöntöm a gombócokra. 180 fokon kb. 30-35 percig sütöm. Ízlés szerint fahéjas porcukorral, lekvárral tálalható, de így  natúron is nagyon finom