Egy ragu háromféle étel " bolognai raguval töltött cukkini és gomba, valamint bolognai spagettivel

  • 2016.06.22.
  • 9

Töltött zöldségre vágytam, de tudtam, férjecske nincs odáig érte, így jött az ötlet a bolognai ragura, hiszen azt tésztával bármikor, bármekkora mennyiségben képes fogyasztani. Először is készítsük el a finom ragut:1 kg darált hús2 nagyobb paradicsom360 g paradicsomszósz1 vöröshagymacukorketchupfűszerek: só, bors, piros paprika, oreganó, bazsalikom olajsajtKevés olajon megdinsztelem a felvágott hagymát, majd hozzáadom a húst. Amikor kezd fehérdene, alaposan megszórom piros paprikával, majd hozzáadom a felvágott paradicsomot. Fűszerezem. Amikor már a paradicsom is kezd elfőni, hozzáöntöm a paradicsomszószt, cukorral édesíthetem egy kicsit. A végén hozzáadom a ketchupot. A gombának levágom a szárát, belsejét kissé kikaparom, meghámozom. A cukkinit is meghámozom, kettévágom és kiszedem a belsejét. Mindkettőbe töltök a raguból, megszórom sajttal, és 180 fokon 25 perc alatt készre sütöm. A spagetti tésztát kifőzöm, szedek rá a húsból, majd sajtot reszelek rá.