Hamis tiramisu

  • 2016.04.21.
  • 4

Hiába van több tucat szakácskönyvem, az interneten futótűzként terjednek a sláger receptek. Így ezt is muszáj voltam elkészíteni.  Nekem nagyon ízlett, sőt a család többi tagjának is, de azért a tiramisu mascarponeval az igazi. De egy gyors megoldásnak ez is tökéletes, hisz a hozzávalók mindig megtalálhatók itthon.  Én nagyobb adagból készítettem, az eredeti mennyiséget írom le. 2 nagy tejföl6 ek. cukor3 csomag vaníliás cukor1 kk. rumaroma1 nagy csomag babapiskótakakaóportejkapucsínó por (3 tasak)A tejben feloldjuk a kapucsínót. A tejfölt a cukrokkal és a rumaromával összekeverjük. Egy jénai aljára teszünk egy keveset a krémből, erre jön a kapucsínóban megmártogatott babapiskóta, majd újabb krém, piskóta és így tovább. A tetejére krém kerüljön, amit megszórunk kakaó-és kapucsínópor keverékével. Pár órára hűtőbe tesszük. Én a cukrot és a rumaromát is ízlés szerint adagoltam. Csak kör alakú piskótám volt, így kicsit nehezebb volt szépen szeletelni A kapucsínóport nem szabad sajnálni, az adja meg az ízét. Az először a tetejére csak kakaóport szórtam, később hintettem rá egy kis kapucsínót is. Így lett az igazi Klassz recept, örülök, hogy kipróbáltam.