Meggyes kedvenc

  • 2016.03.31.
  • 7

Annyira szeretem a Csábító házi sütemények könyvsorozatot. Ünnepekre mindig abból választok valami finomat. Ez például névnapra készült, és ismét nem csalódtam. Tészta:                                                             Krém:                                                                 Díszítés:10 dkg margarin                                           3 evőkanál kristálycukor                                 10 dkg étcsokoládé10 dkg cukor                                                  1 csomag vaníliás cukor6 tojás                                                              1 csomag vaníliás pudingpor25 dkg liszt                                                     20 dkg margarin1 sütőpor                                                         10 dkg porcukor2 evőkanál kakaó                                           4 dl tej25 dkg meggyA margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, majd a sütőporral elkevert lisztet. Kettéosztjuk, egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Közepes méretű tepsit sütőpapírral kibéleljük, beletesszük a kakaós tésztát, rátesszük a meggyet, majd ráöntjük a sárga tésztát. 180 fokon 45 percig sütjük. A krémhez a pudingot elkeverjük kevés tejjel, cukorral, majd a többi tejjel sűrűre főzzük. Kihűtjük a pudingot, hozzáadjuk a többi hozzávalót. Ráöntjük a tésztára, a tetejére csokit reszelünk.