Csirkemell tésztában

  • 2015.11.23.
  • 3

Szülinapi menü részét képezte ez a finomság. Nagyon hamar elfogyott, szerencsére mindenkinek ízlett. Mivel leveles tésztából készül, így viszonylag gyorsan készen vagyunk vele. Gyakran fogom készíteni, mert különleges, nagyon finom. Hozzávalók0,5 kg-os leveles-vajas tésztakb. 60-70 dkg csirkemellfilé 10 dkg kockázott baconszárnyas fűszerkeverék2 evőkanál tejföl1 db tojássó, borszsemlemorzsa1 db tojás a kenéshezA csirkemellet  kockára vágom, és a baconnel együtt kevés olajon megpirítom. Ha kihűlt, sózom, borsozom, hozzáadom a tejfölt, a tojást, és annyi zsemlemorzsát, hogy kenhető állagú legyen. A leveles-vajas tésztát kinyújtom, és négyzeteket vágok belőle. Elosztom a húspépet annyi felé, ahány négyzetet vágtam, és megkenem a péppel. Összehajtom, széleit lenyomkodom, tetejét megkenem tojással. Sütőpapíros tepsiben, 200 °C-on megsütöm. Hagymás krumplisalátával tálaltam.