Újévi malac

  • 2015.11.10.
  • 1

Most találtam a gépen ezt a képet, a blogon viszont nem találom, így most kerül fel. Nagyon remélem, hogy ezt a receptet használtam:) Épp nézegettem a receptújságokat, és megláttam ezt a receptet, akkor jutott eszembe, hogy én már csináltam ilyet, de nem tettem fel. Sajnos olyan képet nem találtam, ahol fel lenne vágva a malacka. Töltelék:1 kg darált hús2 zsemle20 dkg kukoricakonzerv4 tojás2 vöröshagymapetrezselyemsó, bors, pirospaprikaszemekhez: borstésztához:2 csésze lisztfél csésze tejfél kocka élesztősó5 dkg vajcsipet cukorA zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a húshoz adjuk. A hagymát apróra vágjuk, és a többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk. A tészta hozzávalóit összekeverjük, miután megkelt, fél cm vastagra nyújtjuk. 3 kisebb korongot veszünk el belőle (2 szemnek és az orrnak), és két kisebb kört a fülének.Két korongot készítünk a tésztából.  Az egyiket sütőlemezre fektetjük, és rárakjuk a masszát. Beterítjük a másik koronggal. Széleit a massza alá hajtjuk. A malacfejet lekenjük tojással, ráragasztjuk a szemeket, az orrot és a füleket. Kb. 60 percig sütjük.

Címkék

Húsételek