"Aranygaluska” kuglóf

  • 2015.10.25.
  • 9

Férjecske napok óta mondogatja nekem az aranygaluskát. Mivel egy-két összetevő hiányzott a rendes galuska elkészítéséhez, így egy másik recept után néztem Igaz, az muffin formában készült, de én most inkább a kuglóf formámat vettem elő. A jól bevált aranygaluska receptemet itt olvashatjátok :http://sziszikeccs.cafeblog.hu/?s=aranygaluska&byBlog=1Hamis aranygaluska kuglófHozzávalók:36 dkg liszt (én többet tettem bele, mivel a tejföl is több volt…)2 tojás1 csomag sütőpor20 dkg cukor1 dl olaj2 dl natúr joghurt (én tejfölt használtam, méghozzá 330 g-ot)kb. 8 ek darált dió Az öntethez:6-7 dl tej1 csomag vaníliás pudingpor5 ek cukorA tojást a cukorral és az olajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot/tejfölt és a sütőporos liszttel elkeverjük. A formát kivajazzuk (ha szilikon, akkor nem kell) a massza felét beletesszük. Megszórjuk jócskán darált dióval, majd megint tészta. Tetejére dió kerüljön.Előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük 180 fokon.Közben az öntetet elkészítjük. A tejben megfőzzük a pudingport a cukorral.