Mézes vajban pirított mákos nudli

  • 2014.07.12.
  • 8

Nagyon szeretjük a mákos finomságokat és a nudlit is, így nem kétséges ennek a forró mézes vajban pirított, mákos nudlinak a sorsa.Azt nem állíthatom, hogy egy pikk-pakk elkészíthető étel, de aki rutinos az ilyen tésztafélék elkészítésében annak nem tart sokáig. Viszont, rendkívül egyszerű és olcsó finomság, amivel megörvendeztethetjük a családot.Mézes vajban pirított mákos nudliHozzávalók a tésztához:80 dkg főtt, áttört burgonya35 dkg rétesliszt2 dkg fagyos zsírsóa tetejére:3 evőkanál méz3 dkg vaj10 dkg darált mák3 dkg cukorElkészítés:A burgonyát sós vízben, héjával együtt megfőzzük, majd miután megfőtt, még melegen meghámozzuk és krumplinyomóval összetörjük. Hagyjuk, hogy langyosra hűljön.nudli készítéseMiután meghűlt, hozzáadjuk a lisztet és a fagyos zsírt és egy nagyobb csipet sót, majd az egészet rugalmas tésztává gyúrjuk.Enyhén lisztezett munkalapon vékonyabb rudakká sodorjuk, majd centis darabokká vágjuk, mindegyik kis darabot a két tenyerünk között megsodrunk, így kis nudlikat kapunk.Egy nagyobb fazékban vizet forralunk egy kevés sóval és a megsodort nudlikat (én két adagban főztem ki és pirítottam mézes vajban) beledobjuk és addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére.nudli mézes vajban forgatvaEkkor szűrőkanállal kihalásszuk őket és egy nagyobb serpenyőben, forró mézes vajban megforgatjuk, megpirítjuk kissé. Tálba téve meghintjük darált, cukros mákkal.Tálaláskor, kínálhatunk mellé vanília sodót.Mézes vajban pirított, mákos nudliHa tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin’Még több finomság:Mire jó a megmaradt fánk, avagy máglyarakás "újrahasznosított" alapanyagbólA reggeli luxus: Tokaji aszúban párolt libamájpástétom, pirított kalácson, dijoni mustáros fügelekvárralHalfilé sörtésztában, újhagymás pirított gombávalFriss saláta Camembert-el, pirított szezámmaggal, fügés balzsamecettelTejszínben sült, mézes-diós és narancsos-mákos házi rétes