Friss saláta Camembert-el, pirított szezámmaggal, fügés balzsamecettel

  • 2014.04.02.
  • 8

Ezt a friss és finom salátát, bármilyen alkalomra elkészíthetjük. Akár, előételként, vagy egy könnyű vacsoraként is fogyaszthatjuk.A Camembert sajtot régen nem szerettem, de az elmúlt évek alatt, annyit változott az ízlésem, hogy mostanra, egyre inkább megkedveltem. Salátákba is kifejezetten szeretem használni.A fügés balzsamecet édeskés-savas íze, nagyon jól kiegészíti a camembert sajt érett, erőteljes ízét, a pirított szezámmag pedig egy kis füstös aromát ad az egész salátának.Friss saláta Camembert-el, pirított szezámmaggal, fügés balzsamecettelHozzávalók 4 személyre:1 doboz (220 g) Camembert sajt, én rúzsflórával érleltet használtam1 csomag madárbegy saláta1/2 fej jégsaláta1 csomag hónapos retek1 fej lila hagyma2-3 evőkanál szezámmagfügés balzsamecetsó, bors, olívaolajElkészítés:A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk.A madárbegy salátát hideg vízzel, alaposan átmossuk, lecsepegtetjük. A jégsaláta külső leveleit is leöblítjük, majd félbevágva, kétujjnyi csíkokra szeleteljük.A retket is megmossuk, vékonyan felkarikázzuk a lila hagymával együtt.A sajtot vékony szeletekre vágjuk.A saláta összeállításához a zöldségeket egy nagy tálban összekeverjük.Friss saláta Camembert-el, pirított szezámmaggal, fügés balzsamecettelTálaláskor, a tányérra halmozunk a zöldségekből, köré rendezzük a sajtszeleteket és az egészet meghintjük pirított szezámmaggal.Megcsurgatjuk egy kevés olívaolajjal, meghintjük ízlés szerint, egy leheletnyi sóval és borssal. A saláta mellé pedig sűrű, fügés balzsamecetet öntünk.Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin’Még több finomság:Fokhagymás joghurtban pácolt csirkemell, tejszínes trombitagombával, cukkínivel töltve, friss salátávalHalfilé sörtésztában, újhagymás pirított gombávalA reggeli luxus: Tokaji aszúban párolt libamájpástétom, pirított kalácson, dijoni mustáros fügelekvárralTéli saláta, balzsamos sült céklával, batátával, mangalica sonkávalMarhahús falatkák és fűszeres camembert sajt sütve, gyömbéres kivi salátával