Bársonyos (Hokkaidó)sütőtök krémleves. Vegán sütőtök krémleves.

  • 2019.09.23.
  • 4

Amikor a levest készítettem, eszemben sem volt közzétenni a blogon,
mert semmi különös, de tényleg, maga a tök és fűszerek.Sokszor csinálok ilyet, a recept alapvető, ezért kár billentyűzetet ragadni.Azután ebéd közben a családom győzködött, hogy pont ezért osszam meg,
mert egyszerű, hogy lám, nem kell ezt túlbonyolítani.Akik szeretjük a sütőtököt, tudjuk, hogy bármilyen sütőtökből tudunk krémes,
nagyon finom levest készíteni.Most mégis azt ajánlom, hogy próbáljátok meg a Hokkaido sütőtököt,
másnéven potimarront.
Mint a neve is mutatja, van benne "gesztenye" azaz gesztenyére
hasonlító íze van, némi sütőtök beütéssel.
(El is döntöttem, hogy ha sikerül a tárolását megoldanom,
akkor karácsonykor kerül belőle az ünnepi asztalra.)Bársonyos sütőtök krémlevesHozzávalók2 db közepes méretű Hokkaido sütőtök2-3 ek olaj3 db közepes gerezd fokhagymacsipetnyi őrölt fahéjcsipetnyi frissen reszelt szerecsendiósóvíz 1-2- dl1) A sütőtököt nagyon vékonyan meghámoztam,
magjait eltávolítottam és apróbb kockákra vágtam.
A fokhagymát megtisztítottam, felszeleteltem.2) Az olajon a tökkockákat odasütöttem, karamellizáltam,
majd beledobtam a fokhagymát és odanyomtam az edény aljára.
Amikor éreztem az illatát, ráöntöttem a vizet és puhára főztem. Ez párperc.3) Hozzáadtam a fűszereket és az egészet botmixerrel krémesre turmixoltam.Ennyi!Tálalásnál pirított tökmagot szórtunk a tetejére, és kovászos rozsos kenyeret pirítottunk hozzá.Őszbeforduló idő, narancssárga bársonyos meleg leves.Krémes tökéletesség, krém nélkül.Próbáld ki!Remélem mindenki szeretni fogja.(Mellesleg a kutyám és a cicák is kaptak belőle) ????A potimarronrólAz Andokból portugál hajósok vitték Japánban, innen a Hokkaido elnevezés.
Majd 1954-ben egy japán család jóvoltából került Franciaországba és terjedt el Európában.ForrásTápértékeGazdag A, B, C, D, E vitaminokban,nyomelemekben (foszfor, kalcium, magnézium, vas, kálium, szilícium, nátrium, ...)aminósavakban, telített zsírsavakban, keményítőben, természetes cukrokban és karotinban.(Összehasonlítva a sárgarépával, kétszer olyan magas a
karotintartalma.Imádom a sárgarépát is ???? )ForrásSzeretetrehangoltan:
a Facebookonaz Instagramona Pinteresten
*Sokmagos (lenmag, barna szezámmag, napraforgómag) kovászos kenyerem,