Spárgás pite burgonyaágyon

  • 2019.05.06.
  • 1

Egyszerű, tészta nélküli spárgás pitét készítettem.A tészta helyett reszelt krumplit terítettem a tepsi aljára.Spárgás pite
Hozzávalók1 fej hagyma1 nagy szem krumpli ( 25-30 dkg)1 csomag zöld spárga2-3 ek olaj5 db tojás1,5 dl habtejszín3,5 dl tej50 g ementáli sajtsófrissen őrölt borsszerecsendió- A (24 x 5 cm kerek) tepsit kimentem olajjal.- A hagymát megtisztítottam, vékonyra szeleteltem és beleterítettem a tepsi aljába.- A burgonyát megtisztítottam és a nagyobb lyukú reszelőm lereszeltem.
Enyhén megsóztam, 5 perc elteltével a levét kinyomtam, majd a hagymára szórtam.- A spárgák végét -mosás után- letördeltem -ahol engedte- majd a sípok
kivételével kb. 1,5 cm nagyságúra daraboltam.- A csúcsokat félretettem, a darabokat pedig a krumplira szórtam.- A tojásokat elkevertem a tejszínnel és a tejjel, fűszereztem és az egészre ráöntöttem.- Ráreszeltem a sajtot, majd a spárgasípokat elosztottam az egész tetején.- Előmelegített 180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütöttem.KépekkelTálalás előtt hagyjuk 15-20 percet hűlni.Hidegen is finom.MegjegyzésA spárga végeit amit letörtem, nem dobtam el, hanem 1/2 liter vízben megfőztem.összeturmixoltam, szitán áttörtem.Fűszereztem (só, bors, házi "vegamix", kevés reszelt bio citromhéj), újra forraltam,
majd egy tojássárgájával krémesítettem.
Tökéletes leves, 1-1 csészével jutott mindannyiunknak.Lehet bele tenni sajtot, pirított magokat, vagy 1 szeletke foghagymás pirítóst.Szeretetrehangoltan:
a Facebookonaz Instagramona Pinteresten