Perzsa gránátalmás sárgarépa (vegán)

  • 2018.11.15.
  • 9

Édes, sós, savanykás, sült, roppanós sárgarépa karikák.A fűszerei: kurkuma, szerecsendió, fekete bors, fahéj, só, nádcukor(méz vagy szirup).Meleg előételnek, köretnek vagy főételnek ajánlom.Perzsa gránátalmás sárgarépaHozzávalók3 db nagy sárgarépa1 db nagy fej vöröshagymaolívaolaj1 tk nádcukor (vagy 1 ek méz vagy szirup)1 tk
őrölt
kurkuma1/2 tk őrölt fahéj
csipetnyi frissen reszelt szerecsendiófrissen őrölt borssóTálaláskorgránátalmapirított dió1) A hagymát nem túl finomra aprítottam.
A megtisztított sárgarépákat kb. 3 mm vastag karikákra vágtam.A diót szárazon megpirítottam, "kimagoztam" a gránátalmát.2) A felhevített olajra dobtam a hagymát, 1 perc múlva a sárgarépátés együtt pirítottam, dinszteltem.Megszórtam a fűszerekkel, összekeverem.Rátettem a fedőt és alacsony hőmérsékleten roppanósra pároltam.(Serpenyőben készítettem, nekem nem kellett víz,de szükséges lehet kevés.Ízlésed szerint párold meg, lehet puha is a sárgarépa, ha úgy szereted,akkor valóban kell alá féldecinyi víz.)A gránátalma magokkal és dióval megszórva(ez nekem a fotózás után került rá)mennyei!Házi savanyított káposztával fogyasztottam.