Kókuszos kevert sütemény rózsasziruppal

  • 2018.11.29.
  • 9

A Közel-Kelet kedvenc szirupos, búzadarás édessége jut róla eszünkbe,de közel sem olyan édes.Most kókusszal és saját készítésű rózsasziruppal ízesítettem.Rózsaszörp helyett, más szörp is választható.Készíthetünk narancsléből vagy citromléből szirupot, azzal is finom.Kókuszos kevert süteményHozzávalók30 x 10 x 8 cm tepsihez3 db tojás250 g joghurt1 mokkáskanál só50 g porcukor (demerara nádcukor megdarálva)100 g tönköly búzadara
100 g finomliszt50 g kókuszreszelék1 tk sütőpor100 g olvasztott vaj (nem meleg)szirup0,5 dl házi rózsaszörp0,5 dl vízvagy100 ml víz2-3 db narancs/citrom leve50 g cukor (a nádcukortól karamelles)- A tojásokat összekevertem a joghurttal (kézzel, habverővel).- Hozzáadtam a sót és a cukrot, összekevertem.- A búzadarát, lisztet, kókuszreszeléket, sütőport összekevertem,
majd hozzáforgattam az édes, tojásos joghurthoz.- Fokozatosan belecsorgattam és elkevertem a vajat.
- A tepsit kibéleltem sütőpapírral és belesimítottam a masszát.- Előmelegített 170 fokos sütőben tűpróbáig sült (35 perc).- Közben: a sziruphoz a hozzávalókat összeforraltam.- A még forró sütemény tetejét megszurkáltam (pl. hurkapálcikával)majd rálocsoltam a felmelegített szirupot.
Végül megszórtam kevés kókuszreszelékkel.Megjegyzés- A tönköly búzadara helyett tehetjük bele az ismertebb búzadarát,vagy akár kukoricadarát.- Ízlés szerint készülhet több cukorral.Szeretetrehangoltan a
Facebookon,a
Pinteresten,a
Instagramon.