Dél-tiroli spenótos gombóc (vegetáriánus)

  • 2018.11.30.
  • 8

Annyira jó, hogy van még friss spenót."Szeretem alapanyag" a főzeléken túl esszük nyersen
(turmix, saláta, salátában, szendvicsbe zárva), teszem levesbe, currybe,a rétesről, pitékről már nem is beszélve.Megosztottam már pár ötletem, lásd lent.Most viszont, a szomszédba mentem egy (találtam többet is) klasszikus receptért:Dél-tiroli spenótos gombóc.A népi receptek esetében megszokhattuk, hogy ahány ház, annyi szokás.
Így van ez most is.Jó néhány receptet tanulmányoztam, az alapanyagok mennyiségében találunk eltérést,
illetve a sajtok fajtájában.
Természetesen a helyi/hegyi sajtokat használják és esetenként kerül bele pár deka túró is.Barna vajban megforgatva tálalják, kevés reszelt sajttal a tetején.Mi az a barna vaj vagy barnított vaj?A franciák Beurre noisette
nevezik, azaz mogyoró vajnak,
mert pirított mogyoró illata és íze fedezhető fel benne