Töltött kelkáposzta, hús nélkül

  • 2017.12.21.
  • 7

Remek hús nélküli fogás lehet karácsonykor,sőt teljesen "állatmentessé" is tehetjük.Aki nem fogyaszt tejterméket és tojást, tudja mire cserélje fel a tejfölt (növényi tejföl)
és tojást (pl. chiamag vagy lenmag).A töltött kellevél megállja a helyét az ünnepi fogások között.Most gombásan készítettem, de a gomba helyett választhatunk
más zöldséget:
a kockára vágott sütőtök vagy karikára szeletelt sárgarépa nagyon látványos a töltelékben.egy személyes :)Évről-évre komoly feladatot jelent a vendéglátóknak, hogy mit készítsenek,
hogyan oldják meg az ünnepet, abban az esetben ha a meghívottak között vegetáriánus is van.70 - 80 %-ban hús nélküli konyhát vezetek (közel 27 éve vegetáriánus vagyok),
tehát ez nekem egyszerű feladat, a blogon szinte csak ilyen ételek vannak.Javaslom a tartalomjegyzéket:http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2017/01/tartalomjegyzek-etkek-2-frissitve-2017.htmlTöltött kelkáposzta4 adagHozzávalók1 nagy fej kelkáposzta1 nagy doboz tejföl1-2 dl habtejszín (helyette lehet víz)só és frissen őrölt borstöltelék2 csésze barnarizs1 csésze vöröslencse1/2 kg laskagomba1 fej vöröshagyma4-5 gerezd fokhagyma1 tk köménymag (lehet őrölt)1 tk csombor össze morzsolva2 db tojássófrissen őrölt borsszerecsendió+~3-4 ek vaj (esetleg olaj)- Miután mindent előkészítettem, megtisztítottam, felszeleteltem,azonos időben készítettem két serpenyőben és a fazékban.A rizst és a megmosott lencsét összekevertem, meghintettemsóval, ráöntöttem 2x annyi vizet (tehát 6 csésze) és főni tettem.Az 5 literes fazékba kb. 2 liter vizet öntöttem, felforraltam.Míg melegedett, elkészítettem a gombát