Körte-gorgonzola-pizza

  • 2017.09.19.
  • 6

Szeretem a pizzát sós és édes változatban, sós-édes kombinációban.A körte-gorgonzola kiváló sós-édes kombináció.Tökéletes feltét így a kettő, nem szükséges semmilyen mártás alá/hozzá.Egyszemélyes ebédre készítettem hirtelen ötlettől vezérelve,
a készülő kenyérből lecsíptem egy darab tésztát.Körte-gorgonzola pizzaHozzávalók1 adag pizzatészta (vagy lásd lentebb)2 db körte5 dkg gorgonzolaolívaolajfrissen őrölt bors(op. rukkola)A tésztát olajos felületen, a kezeimmel, a kívánatos vastagságúra húztam.A tiszta, szárazra törölt körtét szeletekre vágtam és rárakosgattam.A gorgonzolát rámorzsoltam, tekertem rá kevés borsot.Forró (200 fok-ra előmelegített) sütőben 10 perc alatt megsütöttem.Újra tekertem a tetejére kevés borsot és pötyögtettem rá még gorgonzolát.Megjegyzés- A kenyér 50 dkg lisztből, 450 g vízből, 25 g élesztőből készült. Receptet lásd itt:http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2015/05/dagasztas-nelkuli-hajtott.html- Ha nincs kéznél gorgonzola :) nagyon finom a körte valamilyen füstölt sajttal,
vagy mozzarellával, gaudával.- Megszórhatjuk még friss fűszerrel is, a körte harmonizál a bazsalikommal, szurokfűvel,
de igazán ütős páros a kakukkfűvel.- A húsevők dobhatnak rá hajszálvékonyra szeletelt füstölt sonkát.Tálalhatjuk friss rukkolával, nagyon finom, én is azzal ettem.Vékony, kívül roppanós, belül puha a tészta.Szeretetrehangoltan a Facebookon :)