Sóval és olajban eltett petrezselyem télre

  • 2013.10.06.
  • 5


Tegnap a piacon úgy tűnt, hogy mindenki petrezselymet árul.

Igaz már írtam róla, meg a tartósításáról, de kedvet kaptam, hogy újabb adagot készítsek. Most sóval kevertem össze és egy másik üvegben pedig, extra szűz olívaolajjal öntöttem le.Előkészítés A petrezselymet megtisztítottam, majd alaposan leráztam róla a vizet.
Konyharuhák közé tettem, jól rányomkodtam, minél kevesebb víz maradjon rajta.
Szétterítettem, hogy az ablakon besütő Nap tovább szárítgassa.
(Mindezt elvégezhetjük a zöldségcentrifugával, akkor mosás után csak tekerni kell.)A lényeg, hogy a lehető legszárazabb legyen, ne maradjon rajta víz.Apróra vágtam az összeset.
Olívaolajban eltett petrezselyem A leszárított petrezselyemmel, egy 3,5 dl-es üveget megtöltöttem, majd felöntöttem extra szűz olívaolajjal.Többször utána töltöttem, egészen addig, amíg kijöttek a megbúvó légbuborékok és
bőségesen ellepte az olaj.
Hűtőben vagy a hűvös kamrában fogom tárolni, amíg el nem fogy.Arra fogok vigyázni, hogy az olaj mindig ellepje, véletlenül se kandikáljon ki egy növénydarabka(mert akkor bizony megromolhatna).Sóval eltett petrezselyemA petrezselyem és só (súly)aránya 1:1.A petrezselymet egy nagy papírra terítettem, rászórtam a sót.
(Ebben az esetben normál szemcséjű tengerisót választottam.)Kezeimmel összekevertem, szépen gyengéden, a legkevésbé törjön.
Ezt is üvegbe töltöttem és mert nem akarom hogy a só elázzon, a petrezselyem levet eresszen,
ezt is hűtőben vagy a hideg kamrában fogom tárolni.A Petrezselyem gyógyhatásairól készült írásom, itt található:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2013/09/petrezselyem-petrezselyem-mint.htmlSzeretetrehangoltan a Facebookon, ahol általában :) van napi aktuális.
Akinek kedve van, örömmel látom a privát oldalamon :)