Serpenyős zöldség mozzarellával

  • 2013.07.01.
  • 3

Hm. kell még valamit készítenem vacsorára... - gondoltam a Fiam arcát látva.
(A nyári szünettel a megszokott rend átmenetileg megváltozott,
hisz az ebéd korábban van, mint iskolaidőben.)
"Szeletelj fel kenyeret, készíts pirítóst, addigra én is készen leszek." - Mondtam Neki.Közben már indultam a kamrába.Egy közepes padlizsánból, egy kicsi cukkiniből, néhány gerezd fokhagymából,egy csomag mozzarellával, jó kis vacsora lett hármunknak.Serpenyős zöldségek mozzarellávalHozzávalók1 közepes fényes, feszes héjú padlizsán1 kisebb cukkini5-6 gerezd fokhagymaolívaolaj (2-3 ek)vaj (2-3 ek)sóbors1 cs mozzarellafriss oregánó
+görög típusú joghurt (tálaláskor, mellé)A megmosott cukkinit, padlizsánt összevágtam, a fokhagymát
is néhányba.Az olajat a vajjal összeforrósítottam, ráöntöttem a zöldségeket és erős tűzön pár perc alatt megpirítottam.Elzártam a tüzet, a maradékhő bőven elég lett a befejezéshez.Sóztam és tekertem rá frissen borsot.A szeletekre vágott mozzarellát ráraktam a forró sült zöldségekre. Összekevertem.Közben a pirítósok elkészültek, a gyertya égett az asztalon, a Fiam szedett oregánót és megterített.Lehetett vacsorázni :)MegjegyzésPadlizsán vásárlásnál (ha tehetjük piacon termelőtől vásároljunk) a fényes, feszes héjú darabokat válasszuk. Amennyiben fehérek a magjai, szinte még alig látszanak, nem kell tartani tőle, hogy keserű.Nem szoktam előzőleg megsózni.Az olajat/vajat azonnal beszippantja.Nagyon kevés idő elegendő, hogy finom legyen, amint megváltozik a színe, már tényleg csak pár perc.Szeretetrehangoltan a Facebookon, ahol általában :) van napi aktuális.
Akinek kedve van, örömmel látom a privát oldalamon :)