Gyümölcskenyér

  • 2018.01.03.
  • 6

 
Elsősorban karácsonyra szoktam készíteni, de olyan finom és gyorsan elkészül, hogy beiktatom a hétköznapokba is, főleg télen.

Ahogy én készítettem:Hozzávalók egy  őzgerinc formához : 20 dkg margarin, 17 dkg porcukor, 6 gr vaníliás cukor, 4 db tojás, 20 dkg liszt, 6 gr sütőpor, 3 dkg dió, 5 dkg mogyoró (3 dkg a tésztába, 2 dkg a tetejére), 3 dkg datolya, 3 dkg füge, 5 dkg aszalt sárgabarack, 5 dkg aszalt szilva, 5 dkg mazsola, 5 dkg kandírozott gyümölcs, ½ narancs reszelt héja, Elkészítése: A margarint 14 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kevertem, majd egyenként hozzáadtam a tojások sárgáját. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá vertem, és lágyan összekevertem a margarinos masszával. A liszttel elkevertem a sütőport és hozzáadtam az előzőleg felaprított gyümölcsöket valamint a narancs reszelt héját és ezt is hozzákevertem. Az őzgerinc  formát kibéleltem sütőpapírral  és belesimítottam a gyümölcsös masszát. 180 fokra előmelegített sütőbe sütöttem, 40 percig. Kihűlés után olvasztott csokoládéval, ecsettel lekentem a tetejét és megszórtam durvára darált mogyoróval.

Hűvös helyre tettem, hogy a csoki is megdermedjen rajta és szeleteltem.
Jó étvágyat!