Cukkíni krémleves gluténmentes paprikás kukoricatallérral és mozarellával

  • 2017.11.11.
  • 4

 
Imádom a krémleveseket. Nem csak azért, mert gyorsan elkészíthetőek, hanem selymesen finomak és kiegészítőkkel laktatóvá is tehetőek. Most cukkíniből készítettem a levesemet.

Ahogy én készítettem:
40 dkg meghámozott cukkínit és 25 dkg krumplit kockákra vágtam. Egy nagy fej vöröshagymát nem túl apró kockákra és 3 gerezd fokhagymát karikákra aprítottam.

4 evőkanál repceolajon elkezdtem párolni a vöröshagymát, amikor üvegessé vált, hozzáadtam a fokhagymát és 3-4 percig kavargatva együtt pároltam. Utána a krumplit is belekevertem, 10 perc után került bele a cukkíni és a fűszerek. Ízlésünknek megfelelően ízesíthetjük én bazsalikomot, oregánót és kakukkfüvet használtam, ezekből 1 mokkáskanálnyit tettem bele.

Jól összeforgattam és felöntöttem 2 l húsalap - lével. Lefedtem és fedő alatt főztem a hozzávalók puhulásáig.

Miután megfőttek, a lángról levéve, merülő-mixerrel pépesítettem.

Ezt követően visszatettem a lángra és 0,5 l 20 %-os főzőtejszínnel tovább sűrítettem. Nem kell főzeléknek lennie, ha nagyon besűrűsödne, tejjel hígítható.

Kicsit meghűtöttem és tálaltam.  Gluténmentes paprikás kukoricatallérral és mozarellával kínáltam.

Egy ízletes és egészséges levest fogyaszthattunk.

Jó étvágyat!