Csirkemell holstein módra sárgarépás vajas krumplipürével

  • 2017.10.08.
  • 8

 
Ha kevés az időnk és mégis finomat szeretnénk enni, kézenfekvő ennek az ételnek a gondolata és elkészítése.Bő fél óra alatt elkészül.Ez az étel tulajdonképpen egy frissen sült natúr hús szelet, tükör tojással.
 
Ahogy én készítettem: 1 kg filézett csirkemellet 6 darab vastagabb szeletre vágtam. Sóztam, borsoztam és fél órát állni hagytam.
Utána lisztbe megforgattam.

Forró zsírban közepes lángon mindkét oldalát megsütöttem. A fölösleges zsiradékot leitattam róla és tálalásig melegen tartottam.

Körete sárgarépás krumplipüré volt: 1 kg burgonyát meghámoztam és 20 dkg sárgarépát megtisztítottam.

Kisebb darabokra vágtam mind a kettőt és sós vízben együtt megfőztem. Miután megfőtt, leszűrtem és pépesítettem. Nekem van egy univerzális darálóm, amivel ezt a műveletet elvégeztem.

Amíg forró volt, két evőkanál vajat adtam hozzá és alaposan kikevertem. Szükség szerint még sóztam, egy csipet szerecsendiót adtam hozzá és habosra kevertem. Ha sűrű lenne, tejszínnel lehet hígítani. Ezt az ételt rögtön tányérra lehet tálalni. Így tányérra tettem a krumplipürét, erre egy szelet húst. Tükörtojást sütöttem kevés zsiradékon és a hús tetejére helyeztem. A tojás sütésénél ügyeltem arra, hogy úgy süljön, hogy a fehérje megdermedjen, de a sárgája lágy maradjon. Ezt úgy értem el, hogy forró zsírban kis lángon 3 percet sütöttem a tojást. A sárgáját kicsit megsóztam.

Savanyúság illik hozzá, mi házi vegyes savanyúsággal fogyasztottuk.

Jó étvágyat!