Sajtos tésztában sült patisszon szeletek

  • 2017.09.11.
  • 7

 
A patisszon szép formájával mindig elbűvöl. A zsenge patisszon pedig könnyen hámozható és finom. Ilyenkor a legalkalmasabb elkészíteni valamilyen formában. Én most sajtos tésztába burkoltam és úgy sütöttem ki. Nagyon finom csemege lett majonéz mártogatóssal.

Ahogy én készítettem:
A gyenge patisszont (1kg-ot használtam e célra) meghámoztam, magját eltávolítottam.

Ujjnyi vastag szeletekre vágtam és alaposan besóztam mind a két oldaláról.

Hagytam állni fél órát. Utána kinyomtam belőle a sós levet és papírtörlővel leitattam róla a nedvességet.
Tésztát készítettem a panírozásához:

Egy kevrőtálba 3 egész tojást felütöttem, adtam hozzá 5 evőkanál lisztet, 2 mokkáskanál sütőport, 2 dl tejet, 10 dkg reszelt sajtot, kevéske sót és borsot, majd egy csokor petrezselyemzöldet is belevagdostam. Gépi habverővel alaposan összekevertem. A palacsinta tésztánál sűrűbb masszát kell készíteni. A patisszon szeleteket megforgattam benne és forró olajba mind két oldalról, közepes lángon megsütöttem. Papírtörlővel leitattam róla a fölösleges olajt és tálaltam.

Majonéz mártogatóssal fogyasztottuk.

Jó étvágyat!