Mediterrán padlizsán tekercsek

  • 2017.08.06.
  • 6

 
A most hozott ételem önmagában előételként, de egy kis mártogatóssal és körettel vendégvárónak, ebédnek vagy  vacsorának is tökéletes.

 
Ahogy én készítettem: 2db közepes nagyságú gyenge (a kettő kb. 0,5 kg) padlizsánt megmostam, két végét levágtam. Nem dobtam el, hanem díszítésként felhasználtam.

 
A padlizsánokat hosszába, 2-3 mm vastag szeletekre vágtam. Ha van nagyobb magja, azt késsel kikaparom. Besóztam mind két oldalról, egy kicsit meglocsoltam citromlével és 20 percig hagytam állni.

Addig előkészítettem a többi hozzávalót.

20 dkg bacont (aminek a hosszúságát megfeleztem), bazsalikomos zöld pestót, szárított paradicsomot, 10 dkg feta sajtot. A sajtból, paradicsomból, baconból annyi darabot készítettem, ahány szelet lett a padlizsán. A padlizsán szeleteket kinyomkodtam, törlőkendővel leitattam. Frissen őrölt színes borssal a padlizsánt megszórtam. Egy teflon sütőbe néhány csepp extra szűz olívaolajat tettem, elkentem a sütő alján (úgy, mint a palacsinta sütésnél ) és a padlizsán szeleteket mind két oldalról 2-2 percig átsütöttem. Papírtörlőre szedtem ki és leitattam róla az olajat.

Elkészítettem a tekercseket: Először egy bacont terítettem ki, erre került a sült padlizsán szelet, amit vékonyan bekentem a bazsalikomos pestóval, megszórtam fokhagymaporral keresztbe rá a feta sajt és végül a szárított paradicsom szelet.

Feltekertem a tekercseket és fogpiszkálóval megtűztem.

Utána a sütő edényemet újból megkentem olajjal és a tekercseket minden oldalról szépen megpirítottam.

Ízesített szalmakrumplival, bazsalikomos ketchup mártogatóssal fogyasztottuk.

Kitűnő étel, bátran ajánlom.Jó étvágyat!