Csirkemellel rakott cukkini, hagymás-paprikás krumplipürével

  • 2017.07.30.
  • 3

 
Volt egy szép nagy cukkinim és nem szerettem volna ha kirántottként végzi. Jobb sorsot szántam volna neki! Így töprengve jutott eszembe a rakott cukkini ötlete és higgyétek el, ez a legjobb dolog ami cukkinivel történhetett.Csodás, ízletes étel kerekedett belőle.

 
Ahogy én készítettem:
80 dkg csirkemellet szeletekre (1 cm vastag) vágtam és nylon zsákba téve, enyhén megklopfoltam. Sóztam, borsoztam és állni hagytam.

80 dkg volt a cukkini is, amit megmostam és 1 cm vastag karikákra szeltem. A magvas, szivacsos részt eltávolítottam belőle. Ezt is sóztam és borsoztam és félretettem.

3 db paradicsomot meghámoztam, szeletekre vágtam, ugyan ezt tettem egy nagyobb fej lilahagymával is.

25 dkg sajtot megfeleztem, az egyik részét sajtvágó késsel lapokra vágtam, a másikat durvára lereszeltem.

4 db tojást felütöttem, sóztam és alaposan kikevertem.A csirkemell szeleteket lisztbe meghempergettem és a felvert tojásba megmártottam.

Amikor ezekkel elkészültem, elővettem egy megfelelő méretű (26 x 36) tepsit. Alaposan kivajaztam, az oldalát is. Az előkészített alapanyagokat rétegenként bele sorakoztattam. A tepsi aljára kerültek a tojásos csirkemell szeletek, erre a reszelt sajt fele és a cukkini karikák 2/3-da, utána beterítettem a paradicsom és lilahagyma karikákkal. Végül a maradék csirkemell szeletek, a lapka sajt következett és a megmaradt cukkini karikák.
A hús tojásozásából visszamaradt, sózott tojáshoz még adtam borsot, bazsalikomot és a reszelt sajt másik felét.

Alaposan összekevertem és a rétegek tetejére öntöttem.

180 fokra előmelegített sütőbe tettem és 1 órát sütöttem. Gyönyörű szép színt kapott és megsült minden ez alatt az idő alatt.
Köretként hagymás-paprikás krumplipürét fogyasztottunk. Amíg a hús sül ez is bőven elkészül. 1 kg burgonyát meghámoztam, kisebb darabokra vágtam és sós vízben puhára főztem.
1 nagyobb fej vöröshagymát meghámoztam, apró kockákra vágtam és mangalica zsíron megfonnyasztottam. A tűzről levéve, egy kávéskanál őrölt fűszerpaprikát kevertem hozzá.
Miután a krumpli megfőtt, leszűrtem, krumplinyomón áttörtem és összekevertem a hagymás-paprikás zsírral, 1/2 mokkáskanál szerecsendióval. Ha szükséges utána lehet sózni.
Minden elkészült lehet tálalni. A rakott cukkinit szeleteltem és a krumplipürével tálaltam.
Jó étvágyat!