Az én bolognai spagettim

  • 2017.07.14.
  • 1

 
Ezt az ételt úgy híjuk, hogy bolognai spagetti, pedig ha utána olvasunk, köszönő viszonyba sincs az eredetivel! Azért mi így is (sőt lehet hogy csak így) nagyon szeretjük. Sokan valószínűleg valami hasonló formában fogyasztják.

 
Ahogy én készítem:
Először a szószt készítem el:
Kétféle húsból készítem. 0,5 kg marhahús darálva és 0,5 kg sertéshús 3 x 3 cm kockákra vágva. Egy nagy fej vöröshagymát zsíron megdinsztelek, majd hozzáadom a húsokat. Fehéredésig hagyom párolódni. Közben fűszerezem sóval, borssal és öntök bele kevéske (1 dl) édeskés vörösbort. Kavargatom, hogy ne tapadjon le. Amikor úgy érzem, hogy megpuhult, sűrített paradicsomot adok hozzá (0,5 l)és tovább fűszerezem. Belenyomok 3 cikk fokhagymát, 1 kávéskanál bazsalikomot, 1 kávéskanál oregánót, 1 mokkáskanál majorannát és beledobok egy kis ág rozmaringot. Ha a paradicsom túl savanykás lenne, akkor nádcukorral szoktam édesíteni. Alaposan összeforralom, és tálalásig melegen tartom. Tésztát főzök: A spagetti tésztát (0,5 kg) teljes hosszúságába szoktam hagyni. Bő, sós forró vízbe teszem, és néhányszor megkavarom. Amikor már hajlékony, lekapcsolom a tüzet alatta és fedőt teszek rá. Időnként ellenőrzöm, hogy kellőképpen megpuhult-e már. Nem szabad nagyon megfőzni, roppanósra kell hagyni. Amikor megpuhult, leszűröm, langyos vízzel leöblítem, és kevés olajra szedem, hogy ne tapadjon.

Sajtot reszelek:  Mi jó sok sajttal szeretjük. Bármilyen félkemény vagy kemény sajt megfelelő hozzá.
Ha mindennel elkészültem tálalható. Melegen finom.

Jó étvágyat!