Gombás- tejfölös sertésragu, lúdgége tésztával

  • 2017.07.10.
  • 5

 
Szeretem a hús és és a gomba párosítást, főleg erdei gombával. Az pedig csak fokozza az élvezetet, ha kap egy finom tejfölös szószt is. Nos, ebből az ételből egyik sem hiányzik.

Ahogy én készítettem:
A sertéscombot (1 kg) 5 x 5 cm darabokra vágtam. A gombát (0,5 kg, erdei gombával a legfinomabb) tisztítottam és laskákra szeleteltem.2 nagy fej vöröshagymát, 1 db tv paprikát apró kockákra vágtam és zsíron megdinszteltem. A tűzről levéve adtam hozzá 2 evőkanál őrölt paprikát, 0,5 dl húslevet (víz is jó) és jó összekevertem. Fűszereztem, őrölt borssal, 2 db babérlevéllel, 3 cikk zúzott fokhagymával, 1 db aprított paradicsommal,1 mokkáskanál kakukkfűvel. Lassú tűzön sütöttem a húst, néha megkavargatva. Ha igényli (oda ne égjen!), csak akkor öntök alá további folyadékot. Amikor a hús már félig puha volt, hozzáadtam a szeletelt gombát is és most sóztam meg. Együtt puhára sütöttem. Közben tejfölös habarást készítettem: 3 dl tejfölbe tettem 2 teáskanál fűszerpaprikát, 1 evőkanál lisztet és annyi tejet, hogy önthető folyadékot kapjak. Jó összedolgoztam és a gombás ragura öntöttem. Összekevertem, egyet forraltam és el is készült.

A tésztát kifőztem és együtt tálaltam. A lúdgégét tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel szórtam meg.Jó étvágyat!