Baconbe tekert parajos-tojásos vagdalt, héjában sült újburgonyával és zöldségsalátával

  • 2017.05.23.
  • 9

 
A most hozott ételem melegen és hidegen egyaránt fogyasztható, sőt kirándulások alkalmával a hús szendvicsnek is kitűnő. A szokásos egybesült fasírt "tupírozott" változata.

Ahogy én készítettem:
A szokásos módon fasírtot készítünk. Én 1 kg darált húsból és 4 db tejben áztatott és jól kicsavart zsemléből készítettem. Ízesítettem, vöröshagymával, fokhagymával, őrölt borssal, fűszer paprikával, őrölt köménnyel, sóval. 4 db nyers tojást adtam hozzá és alaposan összedolgoztam. Hagytam állni addig, amíg a többi hozzávalót is elkészítettem.
90 dkg parajt zsíron megdinszteltem, ízesítettem zúzott fokhagymával és sóval. Hagytam kihűlni.
1 kg újburgonyát alaposan megmostam, de nem hámoztam.
6 db tojást keményre főztem és meghámoztam. Amikor ezek elkészültek, alufóliát terítettem ki olyan hosszúságban amilyen méretű rudat szeretnék készíteni. Erre szorosan egymás mellé fektettem a bacon csíkokat (30 dkg).

Majd beterítettem a fűszerezett darált hússal.

Erre simítottam a kihűlt, párolt parajt és a közepén végig raktam a főtt tojásokat.
A fólia segítségével szorosan feltekertem és sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem. A burgonyákat köré raktam. A krumplira szórtam fűszer sót (amit tengeri sóból, szárított fokhagymából, fűszerpaprikából, őrölt fekete borsból készítettem), a húst és krumplit is megkentem olvasztott zsírral és sütőbe tettem.
1,5 órát sütöttem 200 fokon.  Közben lehet ellenőrizni, ha a krumpli korábban megsülne, ki kell szedni. Nekem egyszerre készült el mind a kettő.
Kicsit hagytam a húst hűlni és szeleteltem.
Közben zöldségeket készítettem elő, hámoztam szeleteltem, majd vajon wokban megpároltam. A zöldségek tetszőlegesek lehetnek, ki mit kedvel. Nálam ezek voltak: sárgarépa (karikára vágva), brokkoli, karfiol (rózsáira szedve), gömb cukkini (hasábba szelve), padlizsán (karikába szelve), bébi csemegekukorica (csövestől).

A megmaradt fűszer sóval ízesítettem. Amikor megpuhultak, de még roppanósak voltak a zöldségek, levettem a tűzről. Meglocsoltam tárkonyecettel és ezt tálaltam salátaként.
Ezt az ételt hidegen és melegen egyaránt lehet fogyasztani.Jó étvágyat!