Laskagombával töltött csirkecombok

  • 2017.04.28.
  • 7

 
A töltött húsok ízesítése nagyon változatos lehet. Én is egy ilyen változatot hoztam. Mivel a csirkecombot és a gombát is szeretjük, így egybeboronáltam őket.
Ahogy én készítettem:A receptet 6 személyre adom meg.6 db nagyon szép, egész (alsó-, felsőrész) hibátlan bőrös csirkecomb szükséges hozzá.A combokon a bőrrészt körös- körül fellazítjuk, vigyázva, hogy ne szakadjon ki. Besózzuk, és egyelőre félre tesszük.A töltelékhez valók:1 nagyobb fej vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 csokor friss petrezselyem zöld, 2 db zsemle, 2 db tojás, 0,5 kg laskagomba, 20 dkg sertészsír, 1 evőkanál őrölt szezámmag, 1 evőkanál pirospaprika, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 mokkáskanál őrölt kömény, só ízlés szerint.A gombát alapos folyóvízben történő mosás után lecsurgattam, és apróbb darabokra vágtam.10 dkg zsíron az aprított vöröshagymát megdinszteltem, a vége felé beletettem a zúzott fokhagymát. Levettem a tűzről, hozzáadtam a pirospaprikát és 0,5 dl vizet. Összekevertem a darabolt gombával, majd fűszereztem (a szezámmag és petrezselyem zöld, nem most kerül bele). Visszatettem a tűzre és megpuhítottam, zsírjára sütöttem a gombát.A zsemléket tejben megáztattam, majd alaposan kinyomkodtam.Amikor a gomba megsült, belemorzsoltam az áztatott zsemléket, és húsdarálón ledaráltam a petrezselyem zöldet is hozzáadva.Így értem el, hogy pástétomszerű masszát kapjak. Most adtam hozzá az őrölt szezámmagot és a 2 db egész tojást. Alaposan összedolgoztam, és ha szükséges még sót adok hozzá..Ezt a tölteléket egyenletesen elosztva a csirkecombok bőre alá simítottam.A tepsit,a maradék zsír felével kizsíroztam és szépen belehelyeztem a megtöltött húst. A zsír utolsó darabjait rámorzsoltam a töltött csirkecombok tetejére. Lefedtem alufóliával és sütőbe dugtam. 180 fokon kb.30 percig pároltam, utána óvatosan leemeltem róla a fóliát. Meglocsoltam a tepsiben összegyűlt zsírral és szép pirosra, ropogósra sütöttem (kb.10-15 perc).Mi köretként hagymást tört burgonyával és vajon párolt almával fogyasztottuk.

Jó étvágyat!