Túrós-mazsolás kifli

  • 2017.04.21.
  • 5

 
Változatossá tehetjük a reggelinket ezekkel az aprócska kiflikkel, tízóraira esetleg uzsonnára is fogyasztható, vacsorára pedig kedvenc kakaónkkal bőven elég. Frissen, langyosan a legfinomabb, de egy-két napig megtartja az állagát és élvezhető.

 
Ahogy én készítettem:Hozzávalók: Töltelékhez:
20 dkg tehéntúró, 2 csomag vaníliás cukor,1 db tojás, 5 dkg cukor, 1 db citrom reszelt héja, 10 dkg mazsola
Tésztához:30 g élesztő, 50 dkg liszt,2,5 dl tej, 15 dkg cukor, 1 csipet só, 3 db tojás sárgája és 1 db a kenéshez
 
Elkészítése: A töltelékhez valókat alaposan összekevertem, lefedtem, és a hűtőbe tettem.
0,5 dl langyos, cukrozott tejben az élesztőt felfuttattam.
 A többi tejet is felmelegítettem kb. 40 fokra, beletettem a cukrot, a sót, a tojás sárgákat, a felfuttatott élesztőt és a lisztet. Tésztává gyúrtam, jól kidolgoztam, és cipót formáztam belőle, enyhén kiolajozott edénybe kelesztettem.

 
Kelés után apró cipókat (16 db) formáztam, és még egy félórát kelesztettem.

 
A megkelt cipókat kicsit elnyújtottam, megtöltöttem a túróval, hengerré formáztam és kifli alakba meghajtottam.

 

 A maradék egy tojássárgáját egy kis tejjel elkevertem.
A sütőt begyújtottam, addig még kelni hagytam. A tepsit vékonyan kiolajoztam, liszteztem és belehelyeztem a kifliket, megkentem a tetejét a tojásos-tejes keverékkel.

 
180°C-on 15-20 perc alatt megsütöttem.

 
Langyosan tálaltam a tetejét porcukorral meghintve.

Jó étvágyat!