Medvehagymás sörkorcsolya

  • 2017.04.14.
  • 0

 
Baráti összejövetelekkor, nagy beszélgetések közepette nagyom jól esik ez az aprócska rágcsálni való. Jó csúszik rá a sör! De egyedül fogyasztva is kitűnő.
Ahogy én készítettem:Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 dl tejföl, 2 tojás sárgája, , 25 dkg vaj, 3 dkg élesztő (1 dl tejben 1 dkg cukorral felfuttatva), 1 csokor (10 szál) medvehagyma ,só.Elkészítése: A tésztát (a medvehagymáig írt hozzávalókból) összedolgoztam és 0,5 órát kelesztettem, majd elnyújtottam.

Az összevágott medvehagyma felét rászórtam és feltekertem, elnyújtottam, majd összehajtogattam és langyos helyen 20 percet pihentettem.

Ezt követően újra nyújtottam és rászórtam a maradék hagymát.

Feltekertem, ujjnyi vastagra nyújtottam. Berácsoztam a tetejét, pogácsa szaggatóval daraboltam.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyeztem, megkentem a tetejét tojás sárgájával, pihentettem még 10 percet.

Előmelegített sütőben sütöttem, 180 fokon 15-20 percig. Ebből az adagból a közepes méretű pogácsa szaggatóval készítve kb. 80 db lesz.
 
Jó étvágyat!