Medvehagymás- csirkehúsos nokedli rakottas

  • 2017.04.08.
  • 3

 
A nokedli-hús páros mindig kedvelt volt a családom körében. Most gondoltam egy nagyot és a nokedli főételként jelent meg.
 
Ahogy én készítettem: Egy nagyobb (80 dkg) csirkemellet csíkokra vágtam. Szárnyas fűszer, bors, fűszerpaprika keverékével bedörzsöltem.

Kókusz vajon puhára pároltam. A szokásos módon, nokedlit készítettem:

30 dkg finom- és 30 dkg rétesliszt, só, 6 tojás felhasználásával. Összekevertem, hagytam egy fél órát állni és utána bő, forrásban lévő sós vízbe beszaggattam. Amikor megfőtt, szűrőkanállal kiszedtem és hideg vízzel leöblítettem. Alaposan lecsurgattam. Egy csokor (10 szál) medvehagymát összeaprítottam.

5 dl tejfölt sóval, borssal, fűszerpaprikával és 2 tojással kikevertem.

Amikor minden elkészült egy tepsibe összeállítottam a rakottast. A tepsi alját beborítottam császárszalonna csíkokkal.
Erre került az elkészült nokedli fele, amit megszórtam az aprított medvehagymával.
Ráterítettem a sült csirkemellet.
Ezt követően az ízesített tejföllel meglocsoltam, majd a maradék nokedlivel letakartam.
Sütőbe dugtam és 180 fokon sült. Amikor a teteje elkezdett pirulni, akkor a sütőből kivéve megszórtam durvára reszelt sajttal és már csak annyi ideig sütöttem, amíg a sajt ráolvadt.
Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaltam.
Mivel tökéletesen szeletelhető, én kockákra vágtam. Aki szereti még külön tejföllel is meglocsolhatja.Jó étvágyat!