Meggyes-madártejkrémes mákos guba torta

  • 2017.03.26.
  • 5

 
Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű alapanyagokból is lehet kitűnő tortát készíteni.Sőt a megmaradt vagy megunt mákos guba újra hasznosításának is remek formája.Arról pedig még nem is szóltam, hogy csodálatosan finom!

 
Ahogy én készítem:Hozzávalók a mákos gubához: 10 db szikkadt kifli, amit felkarikázok.

1 l langyos tej, 3 db tojás sárgája, 10 dkg olvasztott vaj, 8 evőkanál cukor, 1 citrom reszelt héja, 15 dkg darált mák, 30-40 dkg magozott meggybefőtt.

A krémhez: 0,5 dl tej, 2 csomag vaníliás főzős pudingpor, 6 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 3 tojás sárgája, 15 dkg vaj.Díszítéshez: Felvert tejszínhab (4-5 dl) Elkészítése: Az 1 l tejet meglangyosítom, a 10 dkg vajat megolvasztom és egy mély tálban összekeverem a gubához valókat.

Ezt követően belekeverem a karikázott kifli darabokat és alaposan átforgatom. Megvárom, amíg beissza a levet.

Utána egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazok és a kifli felét elsimítom benne.

Erre teszem a lecsepegtetett meggyet és betakarom a maradék kiflivel. Kicsit meglapítom. Előmelegített sütőben 170 fokon 25 percig sütöm. Amíg sül elkészítem a krémet: A 0,5 dl tejből és a 2 csomag vaníliás pudingporból, cukorral és vaníliás cukorral ízesítve sűrű pudingot főzök. Hagyom langyosra hűlni, majd hozzákeverem a 3 db tojás sárgáját és vajat. Sima krémet készítek belőle.
A megsült gubát is hagyom meghűlni és csak utána kenem a tetejére a krémet.

Lepattintom róla a tortaforma karimáját. Tálalásig hűtőben tartom. 
Tálalás előtt felverem a tejszínhabot és megdíszítem vele a tortát. Én néhány meggyszemet is félretettem erre a célra.
Szépen szeletelhető.
Jó étvágyat!