Lecsós csirkecomb petrezselymes rizzsel

  • 2017.02.28.
  • 4

 
Biztosra mentem ezzel az étellel. A családom imádja a lecsót és a csirkecomb is a kedvenceik egyike. Összeházasítottam őket és egy csodás frigy, -akarom mondani - laktató, ízletes ebéd kerekedett belőle. 

Ahogy én készítettem:
A csirkecombok alsó részét használtam az ételhez. Megmostam és papírtörlővel leitattam róla kicsit a vizet.

Utána lisztbe megforgattam és egy üveg általam eltett lecsót is előkészítettem (ami csak paprikával és paradicsommal készült). Idénybe, friss zöldségeket szoktam használni.

Zsíron minden oldalról elősütöttem a combokat annyira, hogy egy kis színt kapjon.Így a további sütés során a nedvességet jobban magába tartja, nem szárad ki.

Két fej vöröshagymát szeleteltem és két gerezd fokhagymát is megtisztítottam.

15-20 dkg házikolbászt karikára vágtam.

Miután a combok elősültek, kiszedtem a zsírból. A zsírt leszűrtem és abban folytattam tovább a sütést. Először a hagymát puhítottam. Majd a tűzről levéve belenyomtam a két gerezd fokhagymát, egy evőkanál fűszerpaprikát, egy kávéskanál őrölt borsot, egy evőkanál sót hozzáadtam a kolbász karikákat és ráöntöttem a lecsót. Jól összekevertem és tűzre tettem. Együtt főztem 20 percig.

Ezt követően csirkecombokat is a lábasba tettem, jól elkevertem a lecsóval és fedő alatt, néha megkavargatva puhára főztem. Ha a hús megpuhult és még sok lé van rajta, akkor a fedőt leemelve róla, párologtassuk azt el. Tálalásig melegen tartottam.

Hosszú-szemű petrezselymes rizs volt a körete.

Ehhez apróra vágott vöröshagymát kevés zsíron fonnyasztottam, ráöntöttem a rizs, kicsit megpattogtattam és dupla mennyiségű húslével felengedtem (1 pohár rizshez 2 pohár lé). Lefedtem hagytam főni. Közben egy csokor petrezselyemzöldet nagyon apróra vágtam. Amikor a rizs megfőtt még a tűzön belekevertem a petrezselyemzöldet és 2 perc után levettem a tűzről. Még melegen belekevertem egy evőkanál vajat és azzal alaposan kikevertem. Tálaláskor megnedvesített formába tettem és abból kifordítva tálaltam.
A húst tálra raktam, meglocsoltam és köré kanalaztam a lecsót, a rizst pedig mellé helyeztem.

Jó étvágyat!