Sütőben sült rakott oldalas

  • 2017.02.19.
  • 7

 
Erről az ételről csak felső fokban tudok szólni! Időtakarékos, mert együtt sül a hús a körettel.Az ízek pedig amik soronként váltakoznak a tepsibe, csodálatos harmóniájú íz kavalkádot alkottak.Lehet, hogy nem annyira mutatós, mint egyes ételek, de az evés közbeni ízek élvezete ezt kárpótolja.
Ahogy én készítettem: Előző nap este bepácoltam a csontok mentén darabolt oldalast: olíva olaj, só, bors, fűszerpaprika, őrölt kömény, őrölt babér, boróka fűszereket használva.
Füstölt szalonnát vékonyan szeleteltem és bevagdostam, mint a kakastaréjnak szoktuk. Ezt tettem a tepsi aljára.
A savanyú káposztát átmostam, kisebb darabokra vágtam és a szalonnát beterítettem vele.

Finom házi kolbász karikára vágva volt a következő sor.

Burgonyát hámoztam és vastagabb szeletekben került a kolbász tetejére. Sült krumpli fűszer sóval szórtam meg.

 
Előkerült a pácolt oldalas is, ami a rakottas utolsó sora volt. Már csak egy kis póréhagymát karikáztam rá és kétszínű pritamin paprikából került rá néhány karika.

Ráöntöttem a maradék páclevet, bevontam alufóliával és sütőbe dugtam. 200 fokon 1,5 órát sütöttem. Közben paradicsom öntetet készítettem:  Sűrített paradicsomot összekevertem egy pici sóval, bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel. A húsról leemeltem a fóliát és meglocsoltam a paradicsom öntettel. Visszahelyeztem a fóliát és még 180 fokra mérsékelve a hőfokot 0,5 órát sütöttem.

Sajtot reszeltem, amit a fél óra lejárta után rászórtam a tepsis hús tetejére és fólia nélkül,

addig sütöttem, amíg a sajt ráolvadt.

Csodálatos íz kavalkád és omlós hús került a tányérunkra körettel együtt.
Jó étvágyat!