Sajttal töltött fasírt lilahagymás majonézes kukoricasalátával

  • 2017.02.07.
  • 9

 
Nem nagy durranás egy fasírt, de ha megtöltjük egy kis sajttal, már is érdekesebb. Egy szép színes salátával pedig már a szemünknek is jól esik!
 
 
Ahogy én készítettem:
Én sertés húsból készítettem legalkalmasabb erre a célra a kicsit zsírosabb hús (nálam lapocka). Először a húst daráltam le majd beáztattam a zsemléket tejbe. Amikor megázott kinyomkodtam a tejet belőle és a darált húshoz morzsoltam. Ízesítettem, sóval, borssal, fűszerpaprikával, őrölt köménnyel és sok zúzott fokhagymával. Beleütöttem annyi nyers tojást, ahány zsemlét adtam hozzá. Hagytam addig állni, amíg a salátát elkészítettem.

Lilahagyagymás majonézes kukoricasaláta: Konzerv főtt kukoricát használtam, aminek a levét leszűrtem. Lilahagymát és piros pritamin paprikát daraboltam. Ezeket összekevertem, megszórtam aprított petrezselyemzölddel.

Majonézbe (amit ízesítettem kevéske sóval, édesítővel, mustárral, fehérborral és annyi tejföllel, hogy jól keverhető masszát kapjak) beleforgattam. Hagytam állni tálalásig, hogy az ízek összeérjenek.Sajtot apróbb darabokra vágtam és előkészítettem az ízesített darált húst.

 
A húsból gombócokat formáltam, melynek a közepébe elhelyeztem egy-egy sajt darabot.

Összegömbölygettem és zsemlemorzsába meghempergettem.

Forró zsírba, de közepes lángon a húsgombócokat minden oldalról megsütöttem. Amikor megsült, akkor papírtörlővel leitattam róla a felesleges zsiradékot és tálaltam.

Hidegen is fogyasztható a sajtos fasírt a körettel együtt.
Jó étvágyat!