Nutellás babapiskóta tekercs

  • 2017.01.29.
  • 2

 
Ha nem szeretnénk nagy energiát fektetni egy finom édesség elkészítésébe, ajánlom ezt a desszertet, amit még sütni sem kell.

Ahogy én készítem:
A babpiskótákat megmártom, vanillincukor és rumaromával ízesített tejbe.

Szorosan egymás mellé sorakoztatom egy megfelelő méretű fóliára. Hagyom addig állni, amíg annyira felszívja a nedvességet, hogy hajlíthatóvá válik. Én nyújtófával egy kicsit megsikáltam, hogy tömítődjön. A tölteléke nutella, amit egy kicsit meleg vízbe állítok, hogy kenhetővé váljon.

A babpiskóta alapot egyenletesen bekenem a krémmel.

A fólia segítségével feltekerem és hűtőbe teszem.  Jó, ha 4-5 órát pihen a hidegen, mert akkor válik szépen szeletelhetővé.

Amikor megdermedt, kitekerem a fóliából.

Egy kicsit díszítem és már fogyasztható is. Én csokoládé öntettel és kókuszreszelékkel díszítettem. De lehet gyümölccsel, tejszínhabbal…stb.

 
Szeleteléskor a méretet a babapiskóta szélessége adja.

Jó étvágyat!