Csupa krémes piskóta kocka

  • 2017.01.13.
  • 8

 
Nem vagyok cukrász, de megsütöm amire kedvünk szottyan. Most egy egyszerű piskóta kocka készült, ami csupa-csupa krém és mégsem émelyítően édes. Szerettem készíteni és enni is. Kezdő sütögetőknek is ajánlom!

Ahogy én készítettem: Először a piskótatésztát sütöttem meg.Hozzávalók: 8 db tojás, 1 csipet só, 8 evőkanál kristálycukor, 8 evőkanál liszt (egy pici a tepsihez), 1 csomag sütőpor, vaj a tepsi kikenéséhezElkészítése: Egy kis csavar van a megszokotthoz képest benne, mert először a tojásokat szétválasztottam és a fehérjét pici sóval kemény habbá vertem. A felvert fehérjébe tettem a kristálycukrot és tovább kevertem vele. Utána adtam hozzá a tojások sárgáját és ezzel is tovább kevertem. Legvégül kanalanként került bele a sütőporral elvegyített liszt. Simára kevertem. Kivajazott, kilisztezett tepsibe (26 x 36 cm) öntöttem és 160 fokon 15 perc alatt készre sütöttem. Akkor jó, ha a beleszúrt hústűre vagy fogpiszkálóra már nem tapad rá. Amíg hűlt, elkészítettem a krémeket: A képen látható alapporból készültek.

A tejszínes-vaníliás 3 dl hideg tejjel készült, amihez 25 dkg mascarpone krémet is hozzávegyítettem. A csokoládés-mogyorós pedig 4 dl hideg tejjel. Konyhai robotgéppel (habverővel) először alacsony, majd magas fokozaton 3 percig kevertem. Amikor elkészültem és a piskóta is meghűlt, összeállítottam egy 25 x 25 cm-es kocka alakú kapcsos tortaformába. Először kivágtam a piskótatésztából a tortaforma alját beborító darabot, majd a megmaradt piskótát 16 db egyenlő nagyságú kockákra szabtam. Alulra tettem a méretre vágott piskótát, ezt megkentem a világos krémmel, majd ennek a tetejére elhelyeztem a 16 db piskóta kockát.

A közeit kitöltöttem a sötét krémmel és vékonyan az egészet behúztam krémmel. A megmaradt krémeket összevegyítettem és minden piskóta kocka tetejére, halmokat készítettem belőle, majd egy szem kimagozott meggyel díszítettem. Így tulajdonképpen ki is jelöltem a kockák méretét.

 3 óra hosszára hűtőbe tettem. Amikor megdermedt, a halmocskák mentén vizes késsel szeleteltem. 16 db lett belőle.

Jó étvágyat!