Töltött cannelloni

  • 2016.12.28.
  • 9

 
Nem szeretnék senkit bizonytalanságba tartani, ezért az elején leírom, hogy a cannelloni cső alakú, tojás nélküli, durum búzából készült száraztészta. Akik szeretik az olaszos ízeket biztosan imádni fogják, de szerintem mindenkinek ízleni fog ha kipróbálja, megkóstolja.
Ahogy én készítettem: Én 250 gr-os kiszerelésbe vásároltam a tésztát és 20 db-ot készítettem el belőle.

1 kg darált sertéshúst használtam a megtöltéséhez. Hagymát dinszteltem zsíron és utána a húst ezen megpuhítottam, fűszereztem sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, római köménnyel és 5 evőkanál paradicsompürével.

Amikor a hús megpuhult, hagytam kicsit hűlni, majd a száraz cannalloni tésztát megtöltöttem vele.

Egy megfelelő méretű tepsit kivajaztam és besorakoztattam a megtöltött csöveket.

4 dl paradicsompürét ízesítettem (só, bors, oregánó, bazsalokom, római kömény )  0,5 kg paradicsomot (fürtös) daraboltam és összevegyítettem az ízesített paradicsompürével. Ezt a keveréket egyenletesen elosztottam a tészta tetején.

Sajtot reszeltem durvára (40 dkg) és a paradicsomos tésztára szórtam.

Lefedtem alufóliával és előmelegített sütőbe téve, 180 fokon 35 percig sütöttem, akkor óvatosan levettem róla a fóliát és még 5 percet így hagytam a sütőbe.

Elkészült, melegen tálaltam és tálaláskor aprított zeller zölddel szórtam meg.

Jó étvágyat!