Baconos fokhagymás rakott csirkemell, zöldségsalátával

  • 2016.08.07.
  • 9

 
A most készített ételem univerzális, reggelire, ebédre és vacsorára is fogyaszthatjuk. Melegen és hidegen is kiváló. Nem munkaigényes,gyorsan elkészül és nagyon finom!

 
Ahogy én készítettem: A filézett csirkemellet (80 dkg) felkockáztam. Sóztam, borsoztam és addig állni hagytam amíg a többi alkotórésszel is elkészültem.

Sajtot reszeltem(vegyesen füstöltet és trappistát, (40 dkg), négy cikk fokhagymát meghámoztam, bacont szeleteltem (50 dkg) vékony csíkokra aminek a felével kibéleltem egy megfelelő méretű sütésállótálat, lisztet és 4 db tojást készítettem elő.

Ezt követően a csirkemellkockákat lisztbe, sózott felvert tojásba és reszelt sajtba meghempergettem. A baconnal kibélelt tálba helyeztem, a fokhagymákat ráreszeltem és újra befedtem baconnal. Utána megint az előzőhöz hasonlóan jártam el a csirkemell kockákkal és a baconre sorakoztattam. Tejföllel meglocsoltam, aprított petrezselyemzölddel megszórtam és beterítettem a maradék bacon csíkokkal.

180 fokon 50 percig sütöttem alufólia alatt, majd azt leemelve róla, további 10 percig pirítottam.

 
Amikor megsült, kiborítottam egy tálcára és hagytam kicsit hűlni, mert csak úgy lehet szépen szeletelni.

 
Zöldségsalátával fogyasztottuk:

Kedvenc zöldségeinket használhatjuk hozzá. Én lilahagymát, uborkát, cukkínit, paradicsomot választottam. Ezeket karikákra vágtam, picit sóztam, borsoztam. Meglocsoltam tökmagolajjal és balzsamecettel majd citromlével ízesítettem. Citromfű leveleit vagdostam rá és citromfű ágakkal díszítettem.
 

 
A rakott csirkemell melegen, hidegen, szendvicsnek egyaránt kiváló.Jó étvágyat.