Epres piskóta torta

  • 2016.06.03.
  • 2

 
A földieper nagyon finom és gusztusos gyümölcsünk. Széles palettája van a felhasználásának frissen és átmentve későbbi időszakra is. Ez a könnyen elkészíthető édesség sem hagyható azonban ki...
 
Ahogy én készítettem:
Piskóta: Tojásonként 3 dkg cukrot, 3 dkg lisztet használok, és 1/4 csomag sütőport. (Én ezt az adagot dupla mennyiséggel készítettem.) A tojást kettéválasztom. A fehérjét felverem a fele cukorral, majd a sárgáját is kikeverem a cukor másik felével. A sárgáját hozzákeverem a fehérjéhez. A lisztet elkeverem a sütőporral és a tojáshoz keverem fakanállal, óvatosan. A tortaforma alját sütőpapírral kibélelem. Beleöntöm a tésztát, és egyenletesen elosztom. 180 fokon sütöm (a tészta mennyiségétől függően) kb. 35-40 percig. A sütést tűpróbával ellenőrzöm.Ha megsült, hagyom kihűlni és utána két vagy három lapot vágok belőle.
Töltelék: Ízlés szerinti epret, porcukorral turmixolok, (epervelőt készítek). A tejszínt (Hulala) jó kemény habbá verem, majd az epervelőt belekavarom óvatosan, ezzel töltöm meg a tortát, 2-3 rétegben.  Kívül tejszínnel bevonom, és eper szemekkel díszítem. Jó lehűtve tálalom.
Jó étvágyat!