Bodzavirág köntösben és bodzaméz

  • 2016.06.02.
  • 6

 
A szörpömet már korábban bemutattam a blogomon, most újabb két érdekességet szeretnék megosztani veletek.
Bodzavirág köntösbenAhogy én készítettem: 10-15 db bodzavirág szükséges hozzá, melyen a zöld szárrészt is rajta hagyjuk. Megmossuk, papírtörlőn lecsurgatjuk, leitatjuk a vizet róla.  A köntös: 30 dkg liszt, 4 egész tojás, 1 evőkanál porcukor, 1 db kikapart vaníliarúd,½ l tej, csipet só alapos összedolgozásával készül. A palacsintatésztánál kicsit sűrűbb masszát kell kapjunk.Egy edényben olajat hevítünk (legalább 2 ujjnyi magasan legyen olaj a lábasban). A virágokat a szárrésznél fogva megmártjuk a tésztába többször belenyomkodva, és hirtelen kisütjük mind két oldalát. Papírtörlőre szedjük, és jól lecsöpögtetjük az olajtól. Porcukorral meghintve vagybodzamézzel kicsit meglocsolva fogyasztható (a szárrészt ne együk meg, mert keserű). Nagyon finom, exkluzív nassolnivaló!Ha valaki az akác ízét és illatát részesíti előnyben, akkor abból is elkészítheti. Váljon egészségetekre!
 

Bodzaméz Szedjünk hozzá 50 db szép, nagyfejű bodzavirágot.  1,5 l vízben főzzük 30 percig, majd szűrjük le. A léhez adjunk hozzá 1 kg kristálycukrot (nád cukorral még finomabb) és 2 db citrom kifacsart levét. Jól kavarjuk össze, és még további 1 órát főzzük. Kavargassuk gyakran, mert habosodik, és könnyen kifut az edényből. Ezt követően már csak sterilizált üvegekbe kell tölteni, néhány percre fejre állítani és száraz helyre rakni, majd élvezni a színét és zamatát.
Egészségünkre fog válni.