Sajtos karajszeletek, petrezselymes új burgonyával
- 2016.05.19.
- 9
A kirántott hús megunhatatlan, de nem árt néha "izgalmasabbá" tenni. Egy kis változtatás a panírozásban és már is az újdonság erejével hat.
Ahogy én készítettem.
A csont nélküli karajt szeleteltem, kicsit klopfolással lazítottam a rostokat és a széleit bevagdostam, hogy sütés közben ne zsugorodjon a hús széle. A hússzeleteket, fokhagymával bedörzsöltem, sóztam, borsoztam.
Panírt készítettem:Lisztet szitáltam egy tálcára.. A tojásokat felvertem és picit sóztam (szeletenként egy tojás).Sajtot reszeltem durvára.Zsemlemorzsát is használtam.
A panírozást a következő sorrendben végeztem: Először a lisztben forgattam meg alaposan a hússzeleteket, majd a tojásban, ezt követően a sajtban, újra a tojás következett, végül a zsemlemorzsa, de csak vékonyan. Forró, bő zsírban szép pirosra sütöttem.Petrezselymes új burgonyával fogyasztottuk. Ehhez az új burgonyát, dörzsi-szivaccsal megtisztítottam, hasábokra vágtam és sós vízben roppanósra főztem. A petrezselyemzöldet apróra, egy kis fej vöröshagymát kockákra vágtam. A hagymát zsíron megdinszteltem, a petrezselyemzöldet hozzáadtam, ételízesítővel megszórtam. Összekevertem a megfőtt, leszűrt burgonyával és melegen tálaltam.
Leginkább a friss fejessaláta illik hozzá.
Jó étvágyat!
A szerzőről
Szép ízek-Szepi Ági asztalánál