Majorannás csirkemáj, párolt hagymaágyon, zöldséges kölessel, fejes salátával

  • 2016.04.08.
  • 4

 
Szeretjük a sült hagymát és a májat is. A családom mindig kevésnek találta és nagyon össze is töpörödött a máj sütésekor a hagyma.Ezért most külön hagymaágyat készítettem a sült májnak.

 
Ahogy én készítettem:
Egy jó nagy fej vöröshagymát aprítottam és zsíron megdinszteltem. Rádobtam a csirkemájat, amit borsoztam, zúzott fokhagymát adtam hozzá és majorannával alaposan megszórtam. Hirtelen, óvatosan forgatva és rázogatva megsütöttem.  Csak akkor sóztam, amikor a tűzről levettem. Kiszedtem a zsírból a megsült májakat, amit tálalásig melegen tartottam.

5-6 nagy fej vöröshagymát szeleteltem és a visszamaradt zsírban megsütöttem.

Tasakos kölest főztem sós vízben (addig főztem, amíg a tartalma a tasakot ki nem töltötte).

Zöldségeket aprítottam (sárgarépa, zeller, karalábé, zöldborsó) és ételízesítős vízben, megfőztem. Amikor megfőtt, leszűrtem és jól lecsöpögtettem.

Összevegyítettem a főtt kölessel.

Tálaláskor, formába tettem és abból kiöntve tálaltam.

Kapros fejes salátát fogyasztottunk hozzá. Víz, ecet, cukor, só, kevés olíva olaj és sok apróra vágott (vagy morzsolt) kapor felhasználásával készült.Ízlés szerint, tejföllel is meg lehet locsolni.

Jó étvágyat!