Extra gyümölcsös fekete erdő torta

  • 2016.04.03.
  • 5

 
Nem vagyok édesszájú, de ezt a gyümölcsös finomságot nagyon kedvelem. Cukrász sem vagyok, így külsőre is nagyon egyszerű, de annál finomabb.

Ahogy én készítem: Hozzávalók:Piskótához: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál rétesliszt, ½ csomag sütőpor, 3 evőkanál jó minőségű kakaópor.Gyümölcsös krémhez: 1 üveg magozott meggy, levével együtt, én még használtam, piros-és fekete ribizlit is, 1 mokkáskanál fahéj, 1 csomag vaniliás pudingpor, 2 evőkanál cukor.Fehér krémhez: 3,5 dl tejszín, 1 csomag habfixáló.Elkészítése: A tojásokat szétválasztottam. A fehérjéből kemény habot vertem. A sárgákat kikevertem 6 evőkanál cukorral. A felvert fehérjéhez adtam a cukros sárgáját, a szitált lisztet, kakaót és sütőport. A tortaformát kivajaztam és beleöntöttem a jól kikevert masszát. 160 fokon, 25-30 percig sütöttem. A kihűlt piskótát, 3 felé vágtam.
Amíg a piskóta sült, elkészítettem a krémet: A meggybefőttet leszűrtem, megszórtam fahéjjal.  A levét összefőztem a vaniliás pudinggal és cukorral (a meggy édességétől függően, lehet változtatni a cukor mennyiségén) sűrűre. A tejszínhabot, a habfixálóval keményre felvertem. Összeállítottam a tortát:
Piskóta, meggyes krém, rá a magozott meggy, tejszínhab, újból piskóta, meggy, a felvert tejszín, amit én megszórtam a ribizlikkel, az utolsó piskóta, amire a maradék tejszín került, úgy hogy jusson az oldalára is.

Ízlés szerint dekoráltam a maradék gyümölcsökkel és természetesen nem maradt le róla a jó minőségű csoki reszelék sem. Hűtőbe tettem, dermedésig (legalább 2-3 órát).

Jó étvágyat!