Karfiolpüré - szénhidrátszegény alternatíva krumplipürére

  • 2015.06.03.
  • 5

A karfiolpüré egy nagyszerű, egészséges helyettesítője lehet a burgonyapürének. Kiváló húsok mellé köretként. Tekintve azonban, hogy a karfiol íze intenzíven érződik ebben az ételben, elsősorban azoknak ajánlom ezt a pürét, akik szeretik a karfiolt. :)További nagyon finom zöldségpürék:3 egészséges alternatíva krumplipürére (szénhidrátszegény burgonyapüré helyettesítők)Hozzávalók:1 fej karfiol
40 dkg
parmezán sajt2 evőkanál 20%-os tejszín1 gerezd fokhagyma
2 teáskanál metélőhagyma3 evőkanál olíva olaj

Bors
Elkészítés:A megtisztított karfiolt törjük kisebb darabokra, majd tegyük bő, forrásban lévő, enyhén sós vízbe és pároljuk 6-8 percig. A
főtt karfiolokat tésztaszűrővel alaposan csepegtessük le, majd öntsük át egy tábla. Adjuk hozzá a tejszínt, az olíva olajat, a sajtot, a metélőhagymát és a finomra aprított fokhagymát, valamint ízesítsük sóval, borssal ízlés szerint. Botmixer segítségével turmixoljuk össze úgy, hogy nagyjából homogén állagú pürét kapjunk.Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)