Tojáskrém, avagy hagymás-tojásos szendvicskrém

  • 2015.05.11.
  • 7

Elsősorban reggelire vagy vacsorára ajánlom ezt a nagyon finom és könnyű hagymás-tojásos szendvicskrémet. Amellett, hogy megbolondíthatjuk vele a hagyományos reggeli- és vacsoraízeket, ez az étel tökéletes módja az esetlegesen megmaradt főtt tojások felhasználásának (pl. a húsvét utáni időszakban).Hozzávalók:8 db tojás3 evőkanál tejföl3
evőkanál
majonéz1
evőkanál
mustár1
evőkanál
margarin1 kis fej lilahagymaSóBorsPetrezselyemElkészítés:Főzzük meg a tojásokat. Vágjuk a főtt tojásokat apró kockákra, majd törjük finomra egy villa segítségével. Adjuk hozzá az apró kockákra vágott lilahagymát, a margarint, a tejfölt, a majonézt és a mustárt, majd keverjük jól össze az egészet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd hűtőben hagyjuk állni min. 4 órán át, hogy jól összeérjenek az ízek.Teljes kiőrlésű Abonett kenyérre kenjünk belőle ízlés szerint, díszítésként hintsük meg egy csipet aprított petrezselyemmel és már fogyasztható is!Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)Ihlette:
http://www.nosalty.hu/recept/lilahagymas-tojaskrem